17 Nisan 2015 Cuma

'HUKUK' Konulu Diziler

suits11)SUİTS                        
Dizi dahi çocuk Mike’ın New York’un en iyi avukatı Harvey Specter’ın yanına asistan olarak girmesi ile başlıyor. Aslında üniversite mezunu olmayan Mike ansiklopedik hukuk bilgisi ve okuduğu hiçbir şeyi unutmayan hafızası ile kimi zaman bela kimi zaman çözüm yolları açıyor. Yalnızca Harvard Hukuk mezunlarını işe alan şirkette ise Mike’ın durumu ikili arasında bir sır olarak kalıyor. Baş karakterin yanı sıra Harvey’in şirketteki rakibi Louis ve sekreter Donna gibi renkli karakterleri barındıran dizi hukuk davalarının yanı sıra şirketteki güç dengelerini de izleyiciye ilgi çekici bir şekilde aktarıyor.

thegoodwife 
2)THE GOOD WİFE
15 yıl önce bıraktığı avukatlığa kocasının politik bir suçtan dolayı hapse girmesiyle yeniden dönen Alicia Florrick ismindeki politikacı eşini konu alan dizi de halen yayında olan avukatlık dizilerinden. Dizi yalnızca avukatlığa geri dönen Alicia Florrick’in iş hayatını değil ayakta tutmaya çalıştığı evliliğini ve ilgilenmek zorunda olduğu iki çocuğunu da konu alıyor.2009’dan beri yayında olan dizi 4. sezonu ile yayınlanmaya devam ediyor.


Franklin_Bash13)FRANKLİN&BASH
Tecrübesiz ve uçuk kaçık olan iki genç avukatın, tutucu ve efsanevi bir hukuk firmasına girmeleriyle deprem etkisi yaratan bir kültür çatışmasına yol açmalarını konu edinmektedir.
Jared Franklin rolündeki Breckin Meyer, eline geçen her fırsatta otoriteyi elde tutmakta ısrarcı olan bir avukatı, Peter Bash rolüyle Mark-Paul Gosselaar ise, jüri ve hakim ile iletişimi iyi sağlayan bir avukatı canlandırmaktadırlar.

                 
                
ally_mcbeal_1997_2184_poster 4)ALLY McBEAL
Diğer dizilere göre daha az hukuk ve daha çok karakterlerin özel hayatlarını konu alan bir avukatlık dizisi Ally McBeal. Dizi ismini baş karakterden alıyor.
İnandırıcılıktan uzak ve daha az ciddi davalar eşliğinde karakterlerin özel hayatlarını konu alan, bir dönem epey büyük bir hayran kitlesi edinmiş olan dizi 1997-2002 yılları arasında yayında kaldı.


  

MV5BOTE1ODI4MDQ1OF5BMl5BanBnXkFtZTcwNDY0NDMzMg@@._V1._SY317_CR5,0,214,317_5)BOSTON LEGAL
 Köklü bir avukatlık bürosundaki hırslı genç avukatlar ve tecrübeli yaşlılar. Komik ama derin alt metinlere sahip dizi dönemin Amerikan politikalarını cesurca eleştirmesi ile de meşhurdur.
2008 yılında biten dizi James Spader ve William Shatner gibi efsanevi dizi karakterini ortaya çıkarmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder